30 November 2010

Kodėl Seimas tyli it burną prisisėmęs, ir niekaip nevertina Generalinės prokuratūros nusikaltimų?

S. Šedbaras [Eltos nuotr.]
Po to, kai LL gavo neginčijamus įrodymus, kad Drąsiaus Kedžio dukra buvo prievartaujama, o Generalinė prokuratūra sąmoningai slėpė šį nusikaltimą ir pedofilus, redakcija kreipėsi į Seimo narius, kurie, mūsų nuomone, dar turi šiek tiek sąžinės. Jiems buvo pateikti tokie klausimai
“Laisvo laikraščio” klausimai Seimo nariams:

1. Kodėl Seimo nariai leidžia Generalinei prokuratūrai slėpti pedofilijos bylos nusikaltėlius ir nedaro nieko, kad šie nusikaltimai būtų išaiškinti?

2. Kaip vertinate tą aplinkybę, kad kitos prievartautos mergaitės, Violetos Naruševičienės dukros sveikata sutriko kaip tik 2006-2008 m., kai ją galimai prievartavo pedofilai, ir liudytojai G. Čereškevičius ir R.Bagzevičius parodė, kad esant funkciškai padidėjusiai mergaitės tiesiajai žarnai, kaip viena iš tokio sutrikimo alternatyvų gali būti sąlygota lytinių santykių su mergaite per tiesiosios žarnos išeinamąją angą? Kaip vertinate prokuratūros darbą, kad jie šios parodymus įvertino kaip įrodymą, kad mergaitė nebuvo prievartauta?

3. Kaip vertinate tai, kad pedofilijos bylos tyrimui vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūros vyr. prokuroro pav. Brunonas Maculevičius, kurio broliui FNTT dar 2007 m. buvo iškėlusi bylą dėl PVM pasisavinimo organizavimo, ir vėliau šią byla numarino?

4. Kaip vertinate tą aplinkybę, kad D.Kedžio dukros parodymus, kuriuose ji daug kartų papasakojo, kaip pedofilai jai kaišiodavo savo lytinius organus į įvairiais kūno vietas, įvertino tik kaip lytinį priekabiavimą?

5. Kaip vertinate Seimo Teisės ir teisėtvarkos komisijos pirmininko S.Šedbaro darbą, kuris turėtų kontroliuoti prokuratūros darbą?

6. Kas iš Seimo narių, jūsų nuomone, gali būti toks įtakingas, kad priverstų teismus ir prokuratūrą dirbti ne teisingumo, o nusikaltėlių labui?

7. Kaip vertinate naujojo generalinio prokuroro Valio darbus tiriant pedofilijos bylą?

Šie klausimai buvo pateikti ir Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkui konservatoriui Stasiui Šedbarui, kuriam bent jau formaliai už savo darbą turi atsiskaityti Generalinė prokuratūra. Būtent S.Šedbaro nuomonė mums buvo pati svarbiausia, nes ir kiti Seimo nariai, pvz., J.Razma, nurodė S.Šedbarą kaip kompetentingą atsakyti į šiuos klausimus. „Tikiuosi, kad į Jūsų klausimus atsakys Teisės ir teisėtvarkos komiteto nariai, kurie yra atsakingi už prokuratūros parlamentinę kontrolę”, - trumpą atsakymą parašė J.Razma. Tačiau S.Šedbaras neatsakė nieko.

Kodėl Seimas tyli it burną prisisėmęs, ir niekaip nevertina Generalinės prokuratūros nusikaltimų? 

No comments:

Post a Comment